تفاوت اینورتر و درایور

از قرن بیست و یکم، با ظهور اینورتر و درایور، سوال خیلی از افراد این بود که تفاوت اینورتر و درایور در چیست؟ برای پاسخ به این سوال، بهتر است اول از همه، اینورتر و درایور را تعریف کنیم و سپس به تفاوت هر کدام بپردازیم. برای بررسی این موضوع، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اینورتر و درایور؛ کاربرد و ویژگی‌های هر کدام

اینورتر، یک دستگاه کنترل قدرت است که با استفاده از عملکرد روشن و خاموش منبع تغذیه فرکانس برق را به فرکانس دیگری تبدیل می‌کند. این در حالی است که درایور، یک سیستم کنترل خودکار است که مقدار کنترل شده خروجی از یک شی را تا تغییر دلخواه یک هدف (یا یک مقدار داده شده) دنبال می‌کند.

تفاوت اینورتر و درایور در چیست؟

تفاوت اینورتر و درایور در چیست؟

با این حال یک تفاوت اساسی بین این دو وجود دارد. از مهمترین تفاوت اینورتر و درایور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد

یک درایور یا VFD که می‌توان آن را درایو فرکانس قابل تنظیم نامید، فقط در موتورهای AC قابل استفاده است. یک VSD که از موتور DC استفاده می‌کند، با کنترل ولتاژ و جریان، سرعت و گشتاور موتور را تغییر می‌دهد. به دلیل کنترل سرعت بالا، محدوده سرعت گسترده، ویژگی‌های دینامیکی و راندمان بالا، درایور درایو AC به طور گسترده در ماشین ابزار، تجهیزات چاپ، تجهیزات بسته بندی، تجهیزات نساجی، لاستیک و پلاستیک استفاده می‌شود.

این در حالی است که یک اینورتر می‌تواند در برابر ولتاژ بالاتر توسط تمام VFDها مقاومت کند و می‌تواند با سرعت بسیار پایین بدون گرم شدن بیش از حد کار کند. رایج‌ترین کاربردهای اینورتر، جابجایی مواد و نوار نقاله است. به طور خلاصه، هر برنامه‌ای که به سرعت قابل تنظیم نیاز داشته باشد، از اینورتر استفاده می‌کند.

برای آشنایی بیشتر با کاربردهای اینورتر می توانید مقاله کامل مربوط به این موضوع را مطالعه کنید.

ویژگی

درایو ac وسیله‌ای است که برای کنترل سرعت موتور الکتریکی استفاده می‌شود. سرعت با تغییر فرکانس منبع الکتریکی به موتور کنترل می‌شود. ولتاژ سه فاز در شبکه برق سراسری متصل به یک موتور، میدان مغناطیسی دوار را در آن ایجاد می‌کند.

یک درایو فرکانس متغیر یک مبدل معمولی نیست، اگرچه دارای تبدیل است. یک مبدل معمولا یک سیگنال DC را به سیگنال AC برعکس تبدیل می‌کند. شما درایوهای فرکانس متغیری دریافت می‌کنید که می‌توانند AC تک فاز را به AC 3 فاز تبدیل کنند، در این صورت این یک مبدل است اما یک مبدل معمولی نیست و کاربرد متفاوتی خواهد داشت.

کنترل دقت

از دیگر تفاوت اینورتر و درایور، کنترل دقت است. دقت کنترل سیستم درایور بسیار بالاتر از تبدیل فرکانس است. معمولا دقت کنترل درایور موتور توسط رمزگذار در انتهای عقب شفت موتور تضمین می‌شود.

عملکرد شتاب و کاهش سرعت مختلف

در شرایط بدون بار، درایور موتور از حالت سکون تا 2000r/min ماشینکاری می‌شود و از 20ms تجاوز نمی‌کند. زمان شتاب موتور به اینرسی شفت موتور و بار بستگی دارد. به طور کلی، هر چه اینرسی بزرگتر باشد، زمان شتاب بیشتر است.

محدوده قدرت

از آن جایی که درایورها اغلب با کاربردهایی مواجه می‌شوند که به دقت بالا و پاسخ دینامیکی بالا نیاز دارند، بار کلی نسبتا سبک خواهد بود و توان کلی خروجی به طور کلی در محدوده ده‌ها کیلووات خواهد بود که بهتر از انتقال نیرو است.

سیستم درایو فرکانس متغیر بسیار کوچکتر است. و آن دسته از برنامه‌های کاربردی کنترل عملیات سنگین معمولا ویژگی‌های پاسخگویی بیش از حد ندارند. به طور کلی، تبدیل ناهمزمان می‌تواند الزامات را برآورده کند.

دقت و اجرا یک تفاوت اینورتر و درایور

دقت و اجرا یک تفاوت اینورتر و درایور

سیستم‌های درایور اغلب باید با دقت کنترل بالاتری کنار بیایند و به خطاهای ظریف‌تر با سرعت بیشتری پاسخ دهند. در درایورها دوره زمانی تنظیم پاسخ باید کوتاه‌تر باشد، معمولا در میلی ثانیه یا حتی در سطح میکروثانیه. بسیاری از محصولات درایور دارای پهنای باند پاسخ سرعتی هستند که می‌تواند به سطح کیلوهرتز برسد.

اگرچه فناوری درایور در کشور ما دیر شروع شد، اما سیستم درایور که متشکل از موتور درایور، دستگاه فیدبک و کنترلرهاست، تنها ۵۰ سال عمر دارد. تقاضای قوی بازار برای سیستم‌های درایور در حال ظهور است و در آینده نزدیک، دور جدید رشد در سیستم‌های درایور دیده خواهد شد.

همانطور که از نام آن پیداست، وظیفه اینورتر به موتور گیرنده‌ای اطلاق می‌شود که سرعت آن توسط یک اینورتر یا VFD (درایو فرکانس متغیر) کنترل می‌شود. تفاوت بین گیربکس اینورتر و گیربکس استاندارد در ساختار آن است. این موتورها به طور خاص طراحی شده‌اند تا در سرعت‌های پایین کار کنند و بیش از حد گرم نشوند.

به دلیل روش خاصی که سیم پیچ‌ها عایق‌بندی می‌شوند، بهتر می‌توانند در برابر افزایش ولتاژ مقاومت کنند و باعث خرابی موتور نمی‌شود. بنابراین، گیربکس‌های اینورتر می‌توانند محدوده سرعت گشتاور ثابت گسترده‌تری نسبت به یک گیربکس استاندارد تولید کنند.

مقایسه درایور و اینورتر بر اساس پارامترهای خاصی انجام می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که تفاوت بین آن‌ها در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • قدرت اینورتر زیاد است و قدرت درایو درایور کم است.
  • اینورتر برای کنترل سرعت و درایور برای کنترل موقعیت است.

سخن پایانی

با توجه به مطالب گفته شده می‌توان به این نتیجه رسید که درایور و اینورتر از لحاظ کاربرد، ویژگی، کنترل قدرت، محدوده قدرت، عملکرد شتاب و… متفاوت هستند. در برخی از موارد برای بعضی از کاربردها از اینورتر استفاده می‌شود، در حالی که در مواقع دیگر باید از درایور استفاده کرد. به طور کلی، تفاوت در تعریف بین این دو عمدتا در یک جمله خلاصه می‌شود: اینورتر برای کنترل سرعت قابل استفاده است، در حالی که درایور برای کنترل موقعیت است.

برای خرید اینورتر و مشاهده انواع آن می توانید از فروشگاه ما دیدن کنید.

کلیدواژه : اینورتردرایور
webadmin
ارسال دیدگاه