همه ما به خوبی از اینورترها آگاه هستیم؛ زیرا وقتی برق نداریم، اینورترها نقش اصلی را ایفا میکنند. اینورتر اساسا یک مبدل توان الکتریکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب تبدیل میکند. انواع مختلفی از اینورترها وجود دارد که امروزه در دسترس هستند و مردم همیشه آن را برای خرید مهم میدانند؛ زمانی که برق وجود ندارد. در این صورت نصب ژنراتور اینورتر همیشه مفید است. اما اینورترها در چه مکانیهایی قابل استفاده هستند و به طور کلی کاربردهای اینورتر چیست؟ برای پاسخ به این سوال، تا انتهای این مقاله همراه الکبازار باشید.
انواع اینورتر
اینورترها انواع مختلفی دارند و هر نوع بسته به نحوه استفاده، محل استفاده و استفاده از آن برای تبدیل برق مناسبتر است. خروجی هر ژنراتور برق، خواه زغال سنگ، باد، یا پنل خورشیدی که توسط خورشید هدایت میشود، معمولا به نوعی رابط نیاز دارد تا ویژگیهای الکتریکی آن را با بار برق تجهیزاتی که نیرو میدهد مطابقت دهد.
3 گزینه اصلی اینورتر موجود عبارتند از اینورترهای رشتهای، میکرو اینورترها و بهینه سازهای قدرت. اینورترهای رشتهای رایجترین و مقرون به صرفهترین گزینه هستند.
اینورترهای رشته ای
با اینورترهای رشتهای، پنلهای خورشیدی به هم متصل میشوند و به یک اینورتر متصل میشوند. این یک فناوری آزمایش شده و واقعی است که برای نصبهایی با قرار گرفتن در معرض کامل و مداوم خورشید به خوبی کار میکند.
از آن جایی که آنها به یکدیگر متصل هستند و فقط به همان اندازه که کمترین نوردهی را دارند، عملکرد خوبی دارند، برای سقفهایی که در جهتهای مختلف قرار دارند (به عنوان مثال شیروانی) یا توسط موانع نزدیک سایه میاندازند، انتخاب خوبی نیستند.
میکرو اینورترها
میکرو اینورترها گرانتر هستند اما مقرون به صرفهتراند. برخلاف مبدلهای رشتهای، میکرو اینورترها بر روی هر پنل نصب میشوند یا در خود پنل خورشیدی ادغام میشوند. از آن جایی که آنها به یکدیگر متصل نیستند، هر پنل خورشیدی انرژی خورشیدی را به حداکثر پتانسیل خود جذب میکند، حتی اگر پانلهای دیگر سایه دار باشند.
بهینه سازها
مانند میکرو اینورترها، بهینه سازها توسط هر پنل خورشیدی نصب میشوند یا در آن یکپارچه میشوند. اما بر خلاف میکرو اینورترها، برق DC را در محل به برق AC تبدیل نمیکنند. در عوض، آنها الکتریسیته DC را آماده میکنند و آن را به یک اینورتر رشته میفرستند. در اصل، سیستم اینورتر رشتهای را با کاهش اثر سایه بر عملکرد سیستم «بهینه سازی» میکند.
برای آشنایی بیشتر با انواع اینورتر می توانید مقاله کامل مربوط به این موضوع را مطالعه کنید.
انواع کاربردهای اینورتر
منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) برق متناوب را با کمک اینورتر و ترکیب باتری تامین میکند. برخی از متداولترین کاربردهای اینورتر عبارتند از:
کنترل سرعت موتور الکتریکی
اینورتر برای تولید ولتاژ خروجی متغیر طراحی شده است و با کنترل ولتاژ خروجی اینورترها میتوانیم سرعت موتور الکتریکی را کنترل کنیم.
در کمپرسور یخچال و کولر گازی
در اینورترهای ساده کمپرسور تک سرعته به صورت دورهای روشن و خاموش میشود. اما در کمپرسور اینورتر از VFD (درایو فرکانس متغیر) برای کنترل دور موتور کمپرسور استفاده میشود و بر اساس این کنترل خنکسازی انجام میشود.
قابل استفاده برای پانلهای خورشیدی
خروجی پانلهای PV خورشیدی DC است. بنابراین، ما باید آن را به AC تبدیل کنیم تا از اینورتر استفاده شود.
خط انتقال HVDC
برای انتقال نیروی عمده، خط انتقال HVDC مزایای بیشتری نسبت به خط انتقال HVAC دارد. در این شبکه انتقال برق در AC تولید شده و با کمک یکسو کننده به DC تبدیل میشود و این برق DC را برای مسافتهای طولانی انتقال میدهد. اینورترها برای تبدیل برق به AC در انتهای گیرنده خط انتقال استفاده میشوند.
برخی از کاربردهای صنعتی اینورتر برای درایوهای AC با سرعت قابل تنظیم، گرمایش القایی، منابع تغذیه Stand by Air Craft، UPS (منابع تغذیه بدون وقفه) برای کامپیوترها، خط انتقال HVDC و… است.
عملکرد اینورتر برای استفاده در خانه
وظیفه اصلی یک اینورتر تبدیل برق DC به برق AC است. برای استفاده در خانه، برق DC را از باتری یا پنل خورشیدی به برق AC تبدیل میکند که به نوبه خود برای عملکرد لوازم خانگی مختلف استفاده میشود. همانطور که گفته شد، یک اینورتر جریان مستقیم را به جریان جایگزین تبدیل میکند که میتوان از آن برای کار کردن همه انواع دستگاههایی که جریان یا برق وجود ندارد استفاده کرد.
نحوه انتخاب بهترین اینورتر برای خانه
همه ما میدانیم که قدرت در دو جهت جریان دارد یعنی مستقیم و جایگزین. جریان مستقیم همیشه در جهت رو به جلو جریان دارد در حالی که جریان جایگزین الکترونهایی را پیدا میکند که مدام در حال تغییر هستند. جهت آنها یعنی جلو و عقب. هر زمان که ما یک دستگاه را در خانه خود روشن میکنیم.
جریانی که جریان دارد AC است. جریان جایگزین قدرتمند است و به اندازه کافی قادر به انتقال است. مقادیر مختلف قدرت AC همچنین به تغییر ولتاژ با توجه به وسایل کمک میکند.
داشتن یک اینورتر در خانه حیاتی است؛ زیرا DC ذخیره شده را به AC تبدیل میکند. با این حال، قبل از خرید یک اینورتر برای خانه خود، باید تحقیق مناسبی انجام دهید و آن را خریداری کنید که مناسب خانه شما باشد.
شما میتوانید یک اینورتر ۴۸ ولتی بخرید، اما باید هزینه زیادی بابت خرید آن پرداخت کنید و مطمئنا مزایایی را به همراه دارد. مزایای اینورتر 48 ولتی این است که که کاهش ولتاژ کمتری نیز داشته باشد. البته این برای زمانی است که قرار است به میزان کمتری از وسایل برقی در خانه استفاده کنید.
در خانه وقتی جریانی وجود ندارد، میتوانید یک سیستم ۲۴ ولتی را انتخاب کنید. اگر از تعداد بسیار کمی وسایل الکترونیکی استفاده میکنید، میتوانید اینورتر موج سینوسی خریداری کنید. اینورتر موج سینوسی ارزان است و حتی ممکن است با برخی از دستگاهها سازگار نباشد و باعث شود که دستگاه موردنظر به خوبی کار نکند.
نکته مهم
یک نکته قابل توجه اینجاست که اینورترهای موج اصلاح شده و مربعی در مصرف برق کارایی کمتری دارند و هارمونیکهای بالایی تولید میکنند که بر دستگاهها تاثیر میگذارد و طول عمر آنها را کاهش میدهد و هارمونیکها نیز تاثیر بدی بر کل سیستم قدرت دارند. در حالی که اینورتر موج سینوسی باعث کاهش هارمونیکها و افزایش راندمان مصرف برق و طول عمر دستگاهها میشود.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم اینورترها هم در وسایل الکترونیکی خانه و هم در برخی از صنایع مختلف، دارای کاربردهای گستردهای هستند. با استفاده از یک اینورتر میتوانیم از نوع جریان مستقیم برق استفاده کنیم.
اگر برای تامین منابع یا نگهداری اینورتر خود به کمک نیاز دارید، میتوانید برای خرید اینورتر و مشاهده انواع آن از فروشگاه ما دیدن کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.