آداپتور سوئیچینگ

اولین بار در سال ۱۹۷۰ بحث منابع تغذیه سوئیچینگ به میان آمد که اولین آن‌ها توسط ترانزیستورهای BJT ساخته شد و بازدهی پایینی در حدود ۶۸ درصد داشت. اما با این حال نیز از باطری‌ها و ترانس‌ها کوچک‌تر و پربازده‌تر بودند. آداپتورها از انواع مختلفی تشکیل شده‌اند و به طور کلی به سه دسته آداپتور سوئیچینگ، آداپتورهای ترانسی و آداپتورهای صنعتی گروه‌بندی می‌شوند. هم‌اکنون می‌خواهیم تا در ادامه محتوا، اطلاعات بیشتری در ارتباط با آداپتور سوئیچینگ در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. توصیه می‌کنیم جهت کسب اطلاعات جامع و دقیق‌تر در ارتباط با این محتوا با ما همراه باشید.

آداپتور سوئیچینگ

منبع تغذیه یا همان آداپتور سوئیچینگ، نوعی مبدل الکتریکی بوده که جریان متناوب با ولتاژ بالا را به جریان مستقیم با ولتاژ پایین تبدیل می‌کند و به علت اینکه دارای فیلترهایی جهت حذف نویز خروجی هستند، بهترین گزینه برای منبع تغذیه دوربین‌های مداربسته می‌باشند. این منبع تغذیه الکترونیکی شامل یک تنظیم کننده جریان برای کارایی بالا به هنگام تغییر توان الکتریکی است.

البته جهت تامین ولتاژ مورد نیاز یک دستگاه می‌توان از باطری‌ها نیز استفاده کرد. اما هزینه‌های باطری در مقایسه با آداپتور سوئیچینگ بسیار بالا و گران می‌باشد.

لازم به ذکر است جهت راه‌اندازی تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی نیاز به ولتاژ و جریان خاصی است که می‌بایست در طراحی لحاظ شود. وظیفه اصلی این سوئیچینگ تغذیه، تهیه ولتاژ DC خروجی قابل تنظیم با سطح جریان متفاوت، می‌باشد. همچنین یکی از انواع منابع تغذیه سوئیچینگ، پاور سوئیچینگ فلزی یا آداپتور صنعتی است که شامل برد الکترونیکی درون یک باکس فلزی بوده که ورودی و خروجی آن ترمینال‌های تعبیه شده بر باکس می‌باشد.

در آداپتور سوئیچینگ جریان AC به واسطه پل دیود به DC تبدیل می‌شود و مجددا با استفاده از کلید الکترونیکی، همانند ترانزیستور میزان جریان DC به جریان AC تبدیل می‌گردد. سپس آن را به سلف یا همان سیم‌پیچ اولیه ترانس وارد می‌کند. همچنین با تغییر عرض پالس می‌توان میزان جریان متوسط را کنترل کرد. زمانی که میزان جریان بیشتری را برای مصرف بخواهیم، می‌بایست عرض پالس را افزایش دهیم که این عمل با زمان روشن شدن پالس یکی خواهد شد.

کاربرد آداپتور سوئیچینگ

کاربرد آداپتور سوئیچینگ

آداپتور سوئیچینگ که با ولتاژ DC کار می‌کند، کاربردهای گسترده‌ای دارد که می‌توان به منابع تغذیه جریان الکتریکی متناوب و جریان خطی مستقیم اشاره کرد. در ساختار آداپتور سوئیچینگ از مدار داخلی استفاده شده است. این نوع از آداپتورها دارای پیچیدگی‌های بسیاری هستند که تداخل کمی نیز دارند و در عین حال در مقابل نوسانات برق از پایداری خوبی نیز برخوردار هستند. به طور کلی آداپتور سوئیچینگ در انواع و مدل‌های مختلفی در دست تولید قرار می‌گیرد که ولتاژی بین ۱۲ تا ۳۶ ولت دارند.

پیکربندی مدار که توپولوژی نیز نام دارد، تعیین کننده نحوه انتقال نیرو از ورودی به خروجی بوده و همچنین اغلب آنان یک ترانسفورماتور قدرت برای ارائه مقیاس ولتاژ بر اساس نسبت دورها، خروجی‌های متعدد با توجه به تعداد سیم‌پیچ‌ها و جداسازی دارند‌. در نهایت می‌توان گفت که آداپتور سوئیچینگ در تجهیزاتی چون رایانه، سرور، تجهیزات الکترونیکی داخلی، امنیت و تجهیزات باطری که در آن‌ها به کارایی بالا و اندازه‌های کوچک نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی آداپتور سوئیچینگ

ویژگی آداپتور سوئیچینگ

آداپتور سوئیچینگ دارای برخی از مشخصات و ویژگی‌های برتری می‌باشد که همین عامل موجب افزایش کاربرد این ابزار در بازه زمانی طولانی شده است. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به تلفات کمتر منبع تغذیه، راندمان بالا و انعطاف‌پذیری آداپتور سوئیچینگ اشاره کرد.

هم‌اکنون برخی دیگر از این ویژگی‌ها را بررسی می‌کنیم:

امنیت بالا

یکی از بهترین ویژگی‌های آداپتور سوئیچینگ، امنیت آن است که از دلایل ایمنی بودن آن می‌توان به خروجی ولتاژ کاهش یافته، اشاره کرد. شایان ذکر است که این میزان از ولتاژ خروجی کم، یک مزیت بسیار مهم است که خطرات احتمالی هنگام کار را برای مصرف‌کننده کاهش می‌دهد و بستر ایمنی برای آن فراهم می‌کند.

وجود نویز کم

در آداپتور سوئیچینگ میزان سر و صدا و نویز بسیار کمی در محل ایجاد می‌شود. همچنین بهتر است اطلاع یابید که اغلب شرکت‌های تولیدکننده، همواره در پی تلاش جهت حذف صداهای اضافی و آزار دهنده از دستگاه‌های تولیدی خود هستند.

اندازه و وزن کم

همانگونه که در ابتدا ذکر شد، آداپتور سوئیچینگ وزن کمی دارد. معمولا اندازه، حجم و وزن این محصول بسیار کمتر از حد معمول می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که یکی از دلایل سهولت حمل و نقل این ابزار، همین ویژگی سبک بودن آن می‌باشد.

تعویض ساده

از ناب‌ترین ویژگی‌های این محصول که آن را منحصربه‌فرد کرده، می‌توان به امکان‌ جایگزین یا تعویض کردن آن اشاره کرد.

قیمت مقرون‌ به‌ صرفه

با توجه به کارکرد آداپتور سوئیچینگ، قیمت این محصول بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از سایر محصولات می‌باشد.

خروجی آداپتور سوئیچینگ

در عین حال که آداپتور سوئیچینگ راندمان خوبی دارد، می‌توان به تنها موردی که در این فرآیند دیده می‌‌شود و در نهایت به خروجی آن‌ها که می‌بایست فیلتر شوند اشاره کرد. گفتنی است که به هر میزانی که فرکانس افزایش پیدا کند، می‌توان از سلف و خازن‌های کوچک‌تری استفاده شود که بهتر می‌باشد.

قیمت آداپتور سوئیچینگ

قیمت آداپتور سوئیچینگ با توجه به مشخصات فنی، کیفیت و کاربرد گسترده‌ای که دارد، بسیار مقرون‌به‌صرفه می‌باشد. البته نکته حائز اهمیت این است که هر آداپتوری که کیفیت بالاتری دارد، قطعا قیمت بالاتری نیز خواهد داشت. بدین علت توصیه می‌کنیم قبل از خرید محصول، ابتدا از کیفیت بالای آن اطمینان حاصل کنید تا مجبور به تحمل عواقب جبران ناپذیری مانند ایجاد نویز الکتریکی نباشید.

از عوامل دیگری که در تعیین قیمت آداپتور سوئیچینگ تاثیر بسیاری دارد، می‌توان به برند مربوطه اشاره کرد. در واقع شرکت‌های معتبر محصولات با کیفیتی به مشتریان خود ارائه می‌دهند و بدین علت قیمت در این نوع برندها معمولا به میزان کمی از حد معمول بیشتر است.

همچنین آین آداپتورها از ولتاژ و آمپرهای مختلفی برخوردار هستند که هر یک قیمتی جداگانه دارند. بنابراین توصیه می‌کنیم ابتدا تحقیقات لازم را انجام داده و سپس با توجه به بودجه خود، بهترین آداپتور سوئیچینگ را تهیه و خریداری نمایید.

خرید آداپتور سوئیچینگ

خرید آداپتور سوئیچینگ

واضح است که قبل از خرید هر ابزاری ابتدا می‌بایست در ارتباط با ویژگی‌ها، مشخصات فنی و انواع آن اطلاعات کاملی کسب کنید تا بتوانید انتخاب مناسب و بهتری داشته باشید. هنگام خرید آداپتور سوئیچینگ نیز می‌بایست ابزار مورد نظر را به نحوی ارزیابی و انتخاب کنید که از برخی از پارامترها مانند وزن کم، بسته‌بندی باکیفیت، کیفیت ساخت بالا، امنیت جانی کاربران، بدنه محکم، کم‌ بودن تلفات و خسارات، انعطاف‌پذیر‌ی مناسب، هزینه و قیمت نهایی مناسب برخوردار باشد.

همچنین توصیه می‌کنیم که برند معتبر و مناسبی را جهت تهیه آداپتور سوئیچینگ انتخاب کنید. چرا که از کیفیت بالاتر و بهتری نسبت به سایر فروشگاه‌ها برخوردار هستند. بدین منظور توصیه می‌کنیم به فروشگاه‌ها و مراکز فروش معتبر سر بزنید. به دلیل اینکه این مراکز اجناس بی‌کیفیت به دست مشتریان خود نمی‌دهند. همچنین شما خواهید توانست آداپتور سوئیچینگ مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی نیز از فروشگاه‌های معتبر تهیه و خریداری نمایید.

مزایا

مزایای آداپتور سوئیچینگ

هر ابزاری به نوبه خود دارای مزایایی می‌باشد. آداپتور سوئیچینگ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بدین علت از مهم‌ترین مزایای آداپتور سوئیچینگ نسبت به آداپتور ترانسی می‌توان به بازده بالای آن اشاره کرد. چرا که ترانزیستور سوئیچینگ فقط در ناحیه قطع و اشباع کار می‌کند، بدین جهت توان مصرفی ناچیزی دارد که موجب بالا رفتن بازده آن می‌شود.

در یک مقایسه کلی می‌توان گفت که آداپتور سوئیچینگ نسبت به آداپتور ترانسی، از شدت جریان بالاتری برخوردار بوده و همچنین وزن و ابعاد کمتری در مقایسه با آداپتور ترانسی دارد. اگر بخواهیم دقت در این دو نوع آداپتور را تحلیل کنیم، می‌توانیم بگوییم که میزان دقت ولتاژ آداپتور سوئیچینگ نسبت به آداپتور ترانسی بسیار بیشتر است، اما دقت شدت جریان کمتری دارد.

هم‌اکنون برخی از مزایای دیگر این آداپتورها را بررسی می‌کنیم:

  • اندازه کوچک‌تر
  • نویز کمتر
  • وزن سبک‌تر
  • تولید حرارت
  • تلفات کمتر برق
  • نیاز کمتر به مواد خام گران مانند مس
  • امکان استفاده از آداپتور به عنوان شارژر
  • تولید جریان الکتریکی برای دستگاه‌هایی چون لپ‌تاپ
  • دارای بازدهی بیشتر (تا ۹۶٪) نسبت به رگولاتورهای خطی

معایب

معایب آداپتور سوئیچینگ

SMPS های کم هزینه امکان دارد نویز سوئیچینگ الکتریکی را به خط برق اصلی متصل کرده و باعث ایجاد تداخل در دستگاه‌های متصل به همان فاز، مانند تجهیزات A/V شود.

هم‌اکنون برخی دیگر از معایب این آداپتورها را بررسی می‌کنیم:

  • پیچیدگی بیشتر
  • امکان تداخل با سایر دستگاه‌ها
  • تولید انرژی با دامنه و فرکانس بالا
  • ایجاد سر و صداهای کم و داغ‌ کردن برخی از آداپتورها
  • امکان آسیب دیدن دستگاه با کشش آمپرهای زیاد بر اثر انتخاب غلط ولتاژ

کلام آخـــر

با توجه به مطالبی که ذکر شد، می‌توان گفت که سوئیچینگ به معنای ایجاد حالت قطع و وصل در ورودی سلف می‌باشد. آداپتورهای سوئیچینگ عملکرد بسیار مناسبی دارند و همچنین از گزینه‌های ارزان‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر شناخته شده‌اند. کار این آداپتور بر اساس سلف، خازن و دیود آست که در ابتدا انرژی را ذخیره می‌کند و سپس با رها کردن آن منجر به انتقال انرژی می‌شود. همچنین لازم است اطلاع یابید که در این مسیر مقاومتی وجود ندارد که منجر به تولید گرما یا تلفات شود.

از اینکه تا پایان محتوای فوق ما را همراهی کردید سپاسگزاریم.

سوالات متداول

هم‌اکنون برخی از رایج‌ترین سوالات کاربران را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم:

اکثر تجهیزات الکترونیکی با چه میزان ولتاژی راه‌اندازی می‌شوند؟

اکثر تجهیزات الکترونیکی با ولتاژهای پایین راه‌اندازی می‌شوند. به همین علت امکان اتصال آن‌ها به برق شهری وجود ندارد. برخی از تجهیزات مانند رادیو، تلویزیون و کامپیوتر دارای منبع تغذیه داخلی هستند. به طوری که شما به آن‌ها دسترسی نداشته و تنها برق ورودی آن‌ها را به پریز برق وصل می‌کنید.

در حالت کلی رگولاتورهای ولتاژ یا همان تنظیم کننده‌های ولتاژ به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند؟

رگولاتورها به دو دسته خطی و سوئیچینگ تقسیم‌بندی می‌شوند.

امروزه کاربرد رگولاتور خطی بیشتر است یا رگولاتورهای سوئیچینگ؟

تا قبل از شناخته شدن آداپتور سوئیچینگ‌ در وسایل الکترونیکی، افراد از رگولاتورهای خطی با دریافت بازدهی حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد استفاده می‌کردند. اما پس از تولید و فراگیری استفاده از آداپتورهای سوئیچینگ و بازدهی بالای آن‌ها، این رگولاتورها به مرور زمان به فراموشی سپرده شدند.

هر منبع تغذیه دارای چه بخش‌هایی است؟

به طور کلی هر منبع تغذیه دارای چهار بخش که شامل سوئیچ قدرت، القاگر، خازن و یکسو کننده است، می‌باشد.

مهم‌ترین نکته هنگام خرید آداپتور سوئیچینگ چه چیزی است؟

هنگام انتخاب آداپتور سوئیچینگ دقت کنید که جریان مشخص شده برای محصول، جریان نامی آن بوده و در حالی که قصد دارید آداپتور مورد نظر را برای مصارفی خریداری کنید که نیاز است دستگاه چند ساعت روشن بماند، می‌بایست ۷۵ درصد از جریان نامی را به عنوان جریان آداپتور در نظر بگیرید. همچنین لازم به ذکر است جنس بدنه این دستگاه فلزی بوده و با وجود فن، خیال شما از پایین ماندن دمای آن و عمر مفید دستگاه آسوده خواهد بود.

انواع آداپتور سوئیچینگ در صنایع برق شامل چه مواردی می‌شود؟

آداپتور سوئیچینگ با توجه به تفکیک فناوری به کار رفته در آن‌ها به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود که شامل آداپتور سوئیچینگ‌ خطی، آداپتور سوئیچینگ با مدولاتور عرض پالس و آداپتور سوئیچینگ رزونانسی با راندمان بالا می‌باشد.

کلیدواژه : آداپتور
webadmin
ارسال دیدگاه