با پیشرفت تکنولوژی و فناوری به طور روزافزون، انواع مختلفی از آداپتورها برای کاربرد در صنایع مختلف ساخته شد. به طور کلی میتوان گفت آداپتورها به چند دسته کلی که شامل آداپتور سوئیچینگ، آداپتور صنعتی و آداپتور ترانسی میباشد، تقسیمبندی میشوند.
هماکنون قصد داریم تا شما همراهان گرامی را با آداپتور ترانسی، کاربرد و ویژگیها و مولفههای بسیار مهم این آداپتور آشنا کنیم. توصیه میکنیم جهت کسب اطلاعات دقیق در زمینه فوق با ما همراه باشید.
آداپتور ترانسی
ترانسها و منبع تغذیههای ترانسی، از انواع پرکاربرد منابع تغذیه میباشند. به عبارتی آداپتور ترانسی نوعی منبع تغذیه بوده که ولتاژ بالای جریان برق را برای دستگاههایی که با حساسیتهای بالاتری روبهرو هستند، کم میکند. همچنین ولتاژ و جریان برق به انواع گوناگونی از جمله جریان متناوب AC و مستقیم DC دستهبندی میشوند.
در نگاه کلیتر میتوان گفت که این آداپتورها نسبت به آداپتور سوئیچینگ، از شدت جریان پایینتری برخوردار بوده و همچنین وزن و ابعاد بیشتری در مقایسه با آداپتور سوئیچینگ دارد. در ارتباط با دقت آداپتور ترانسی میتوان گفت که میزان دقت ولتاژ این آداپتور نسبت به آداپتورهای سوئیچینگ کمتر است. اما دقت شدت جریان خروجی بالاتری دارد.
کاربرد و ویژگی های آداپتور ترانسی
آداپتور ترانسی منبع تغذیهای بوده که برق با ولتاژ بالا را کاهش میدهد تا جهت استفاده در دستگاههای الکترونیکی به کار گرفته شود. به عنوان مثال؛ آداپتور ترانسی میتواند ولتاژ برق متناوب یا همان برق شهری را که ۲۲۰ ولت میباشد، به ولتاژ مستقیم DC پایدار تبدیل کند.
به عبارتی آداپتور ترانسی، ولتاژ بالای AC را به عنوان ورودی به واسطه دوشاخهای که دارد دریافت کرده و سپس آن را به ولتاژ DC کاهش یافته تبدیل میکند. لازم است اطلاع یابید که طبیعتا از آن جایی که میتوان همواره از آداپتور ترانسی استفاده کرد و همچنین به دلیل اینکه این ابزار هزینههای خاصی ندارد، در مقایسه با باتریها، اقتصادی و مقرون بهصرفهتر میباشد.
مولفه های مهم آداپتور ترانسی
برای تمامی انواع آداپتورها از جمله آداپتور ترانسی، مولفههای مهمی وجود دارد که از مهمترین آنان میتوان به مواردی چون شدت جریان خروجی، ولتاژ خروجی، فرکانس کارکرد، نوع و اندازه فیش اشاره کرد. به عنوان مثال مبدل HDMI به AV یا دانگل بلوتوث یا پلیر ۲۲۰ ولت فلش خور ضبط قدیمی نیز به گونهای از برق DC آداپتوری استفاده میکند. هماکنون برخی از مهمترین موارد و مولفههای آداپتور ترانسی را مورد بررسی قرار میدهیم:
ولتاژ خروجی
آداپتور پس از دریافت ولتاژ ۱۱۰ ولت تا ۲۴۰ ولت میتواند آن را به ولتاژ خروجی Output از ۳ تا ۴۸ تبدیل کند. به طور مثال میتوان به آداپتورهای ۳ ولت، ۶ ولت، ۷.۵ ولت، ۹ ولت، ۱۲ ولت، ۱۴ ولت، ۱۸ ولت، ۲۴ ولت، ۳۶ ولت و ۴۸ ولت اشاره کرد. همچنین ولتاژ خروجی به دستگاهی که قرار است از این آداپتور استفاده کند، بستگی دارد.
به طور مثال سیستمهای امنیتی، دوربینهای مداربسته، انواع مودم، سیستم صوتی و آمپلیفایر معمولا از انواع آداپتور ۵ ولت و انواع آداپتور ۹ ولت استفاده میکنند. همچنین در مبحث رباتیک و مانیتورهای سامسونگ نیز به ترتیب از آداپتورهای ۶ یا ۹ ولت و ۱۴ ولت استفاده میشود.
شدت جریان
از مولفههای بسیار مهم در آداپتورها میتوان به میزان شدت جریان خروجی اشاره کرد. آمپر این آداپتورها با توجه به میزان مصرف و شدت جریان دستگاه مورد نظر، میتواند از ۱۲ میلی آمپر تا ۳۰۰ میلی آمپر متغیر باشد. به عنوان مثال برخی از آمپلی فایرها به شدت جریان ۳ آمپر و همچنین برخی از آداپتور ۱۲ ولت ۵ آمپر استفاده میکنند.
اندازه و نوع فیش
فیش آداپتور نیز از مولفههای بسیار مهم در آداپتور ترانسی میباشد. به نحوی که برق خروجی از طریق فیش نری به دستگاههای گوناگون که ورودی مادگی دارند، وارد میشود. به طور کلی باید به این موضوع که ورودی دستگاه دارای فیش آداپتور معمولی استاندارد ۲.۱ میلی متری یا مثلا اندازه کوچک یا بزرگتری دارد، توجه کرد.
کلام آخـــر
بنا بر مطالب فوق میتوان گفت که آداپتور ترانسی کاربرد خوبی را در صنعت برق ایجاد کرده و بدین ترتیب از ابزار کاربردی شناخته شده است. شما میتوانید با توجه به اطلاعاتی که تاکنون به دست آوردید، این ابزار را تهیه کرده و به کار بگیرید. از اینکه تا پایان محتوای فوق ما را همراهی کردید سپاسگزاریم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.