انواع آداپتور

آداپتور در واقع همان منبع تغذیه است که می‌تواند ولتاژ بالا را به ولتاژ پایین و قابل ‌استفاده وسایل برقی تبدیل کند. همانطور که می‌دانید جریان و ولتاژ دارای انواع مختلف هستند. برای مثال جریان به انواع متناوب، چرخه‌ای و مستقیم تقسیم می‌شود و ولتاژ نیز دارای مدل‌های غیر چرخه‌ای و متناوب است. وظیفه انواع آداپتور این است که جریان تناوبی را به جریان پایدار و مستقیم تبدیل کنند. این عملکرد آداپتور را می‌توان مشابه باتری دانست. البته، استفاده از آداپتور بسیار اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه‌تر از باتری است. برای اینکه با انواع و کاربردهای آداپتور آشنا شوید با ما همراه باشید.

آشنایی با انواع آداپتور

آشنایی با انواع آداپتور

در یک دسته‌بندی کلی می‌توان آنواع منبع‌های تغذیه را به ‌صورت زیر بیان کرد:

آداپتور POE

یکی از انواع آداپتور مدل POE و مخفف عبارت Power Over Ethernet است. در یک تعریف ساده می‌توان گفت که این آداپتور برق را از طریق شبکه تامین می‌کند. جالب است بدانید که تکنیک‌های مختلفی برای انتقال برق از بستر شبکه وجود دارد. اما دو مورد از فناوری‌های استاندارد شامل Alternative A و Alternative B هستند. در فناوری Alternative B مسیر انتقال برق و شبکه از یکدیگر جدا است.

این مزیت شرایط برای عیب‌یابی و رفع آن‌ها را ساده‌تر می‌کند. در این مدل آداپتور زوج سیم‌های 4 و 5 موجود در کابل twisted Pair مسئولیت انتقال ولتاژ مثبت را برعهده دارند و جفت سیم‌های 7 و 8 برای انتقال ولتاژ منفی به کار می‌روند.

اما در فناوری Alternative A برق و شبکه از یک مسیر یکسان عبور می‌کنند. عملکرد این فناوری دقیقا مشابه عملکرد انتقال جریان برق در میکروفون بوده و دیتا با ولتاژ یکسان از این آداپتور عبور می‌کند. در این منبع تغذیه برای سرعت‌های 10 و 100 از دو زوج سیم و برای سرعت‌های بالای 1000 از چهار زوج سیم استفاده می‌شود.

آداپتور یا پاور سوئیچینگ

یکی دیگر از انواع آداپتور مدل سوئیچینگ است. تفاوت اصلی این منبع تغذیه با مدل ترانسفورماتوری در کیفیت ولتاژ خروجی آن‌ها است. در این مدل آداپتور ولتاژ خروجی کاملا رگوله بوده و مقدار آن به میزان ولتاژ خروجی وابسته نیست. به همین دلیل استفاده از آداپتور سوئیچینگ برای تغذیه وسایل حساسی مانند ال ای دی بسیار کاربردی است از سوی دیگر، جالب است بدانید فیلترهای مختلفی روی این نمونه آداپتور نصب شده‌اند که برای حذف نویز از ولتاژ خروجی مناسب هستند. در نتیجه، آداپتور سوئیچینگ به گزینه‌ای ایده‌آل برای دوربین‌های مدار بسته محسوب می‌شود.

این نمونه آداپتورها در مقایسه با مدل‌های ترانسفورماتوری بسیار سبک‌تر بوده و از امنیت بالاتری برخوردار هستند. آداپتور یا پاور سوئیچینگ از مجموعه‌ای از قطعات الکترونیکی ساخته شده که عملکرد هر یک از آن‌ها بر کیفیت ولتاژ خروجی تاثیر فراوان دارد. از سوی دیگر، بروز نقص یا اشکال در هر یک از قطعات عملکرد کل آداپتور را مختل می‌کند. بهتر است هنگام تهیه منلع تغذیه سوئیچینیگ به کیفیت تمام قطعات الکترونیکی آن توجه کنید.

آداپتور دیواری

در ادامه معرفی انواع آداپتور نوبت به مدل دیواری می‌رسد. با اطمینان می‌توان گفت پرکاربردترین منبع تغذیه موجود در بازار آداپتورهای دیواری هستند. این نمونه آداپتورها دارای توان نسبتا پایین هستند و به‌ صورت مستقیم به برق شهری متصل می‌شوند. جالب است بدانید حداکثر توان تایید شده توسط این دستگاه در حدود 20 وات است.

اغلب شارژها و آداپتورهای قابل‌ حمل در دسته منبع تغذیه دیواری قرار دارند. امنیت این نمونه آداپتور بالا است و از یک روکش پلاستیکی عایق در آن استفاده شده است یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی این نمونه آداپتور، رنگ آن است. این محصول معمولا به‌ صورت تک رنگ و در رنگ مشکی تولید و عرضه می‌شود.

آداپتور رومیزی یا بین راهی

این دسته از آداپتورها از دو طرف دارای سیم هستند. یکی دیگر از پرکاربرترین مدل در انواع آداپتور مدل رومیزی است که از طریق سیم رادیویی دارای دو شیار به پریز برق متصل می‌شود. در یک سر این منبع تغذیه سوکت مادگی رادیویی و در سر دیگر آن یک سیم و فیش نری وجود دارد. برای استفاده از این محصول باید سر باتری را به آداپتور و دوشاخه کابل را به برق شهری متصل کنید. توان خروجی این دستگاه در مقایسه با مدل دیواری بالاتر بوده و می‌توانید برای تجهیزات آزمایشگاهی، نورپردازی، سیستم‌های صوتی و تصویری، مانیتور، لپ تاپ و موارد مشابه از آن استفاده کنید.

آداپتورهای پانچی یا صنعتی

آداپتور صنعتی یا پانچی یکی دیگر از انواع آداپتور است که دارای روکش و محافظ شبکه‌ای از جنس فلز است. شدت جریان تولید شده توسط این دستگاه در مقایسه با مدل‌های قبل بسیار بالاتر است. خروجی آداپتورهای صنعتی از نوع سوئیچینگ است و دلیل بالاتر بودن شدت جریان تولید آن در مقایسه با آداپتورهای خانگی و غیرصنعتی نیز وجود این ورودی است.

در آداپتورهای صنعتی خروجی و ورودی برق معمولا به‌ صورت ترمینال یا فیش‌های ترمینالی است و هیچ نوع دوشاخه و فیش نری در آن بکار نرفته است. شدت بالای جریان برق در این نمونه آداپتورها سبب شده که فن خنک‌کننده هوشمند و خودکار در آن تعبیه شود.

آداپتور ترانسی یکی از انواع آداپتور

ترانس یا آداپتور ترانسی یکی دیگر از رایج‌ترین و پرکاربردترین انواع آداپتور است. این نمونه آداپتور دارای اندازه بزرگ و وزن نسبتا بالایی می‌باشد. شدت جریان تولید شده توسط این آداپتور بسیار دقیق بوده اما دقت ولتاژ تولید در آداپتور ترانسی در مقایسه با مدل سوئیچینگ پایین‌تر است.

آداپتور فیبر نوری

یکی دیگر از مدل‌های آداپتور، مدل فیبر نوری است که در آن از قطعات باریک و کوچک فیبر نوری برای اتصال کابل‌ها استفاده می‌شود. این نمونه منبع تغذیه با نام کویلر فیبر نوری نیز شناخته می‌شود. حال که به ‌خوبی می‌دانید این مدل نیز یکی دیگر از انواع آداپتور محسوب می‌شود باید اطلاع داشته باشید که در این آداپتور یک واسطه فیبر نوری وجود دارد که روی آن یک کانکتور نصب شده است.

این نوع منبع تغذیه از نظر شکل ظاهری با سایر مدل‌ها متفاوت است. اما از نظر عملکرد کاملا مشابه سایر آداپتورها بوده و وظیفه کاهش ولتاژ برای استفاده در وسایل برقی را بر عهده دارد. در این دستگاه کابل‌های فیبر نوری به ‌صورت تکی یا شبکه‌ای به یکدیگر متصل می‌شوند. این مزیت سبب شده که امکان برقراری ارتباط به صورت همزمان در چندین دستگاه فراهم شود.

تفاوت انواع آداپتور های ترانسی و سوئیچینگ

تفاوت انواع آداپتور های ترانسی و سوئیچینگ

حالا که با انواع آداپتور آشنا شده‌اید و می‌دانید علیرغم تفاوت‌های ظاهری، همه آن‌ها از عملکرد یکسانی برخوردار هستند. تصمیم گرفتیم تفاوت‌های اصلی دو مدل از پرکاربردترین آداپتورها یعنی آداپتور سوئیچینگ و ترانسی را بیان کنیم. اولین تفاوت این دو آداپتور در وزن آن‌ها است وزن مدل سوئیچینگ کمتر از آداپتور ترانسی است و در مقایسه با مدل ترانسی دارای ابعاد کمتری است.

دلیل اصلی کاهش وزن آداپتور سوئیچینگ حذف ترانسفورماتور است. مزیت اصلی حذف ترانسفورماتور کمک به کاهش دمای تولید شده توسط آداپتور سوئیچینگ است.

تفاوت دیگری که بین این دو نوع آداپور وجود دارد در عملکرد آن‌ها است. آداپتور سوئیچینگ در مقایسه با مدل ترانسی کارایی بسیار بهتری از خود نشان می‌دهد. به عبارت ساده، منبع تغذیه سوئیچینگ قادر است ولتاژ پایدارتر و دقیق‌تری تولید کند.

عامل مهم دیگری که اشاره به آن ضروری به نظر می‌رسد توان مصرفی و بازده آداپتور است. در حالت کلی می‌توان گفت آداپتور سوئیچینگ یکی از پرکاربرترین انواع آداپتور است که بازده بیشتر و توان مصرفی کمتری تولید می‌کند. این امر سبب افزایش کارایی این دستگاه در قسمت قطع و اشباع می‌شود.

با این حال، دقت ولتاژ تولید شده در آداپتور ترانسی بسیار بالاتر بوده و از میزان افت آمپر کمتری برخوردار است. همین امر سبب شده که اداپتورهای ترانسی از نظر قیمت در محدوده بالاتری نسبت به آداپتورهای سوئیچینگ قرار بگیرند.

عیب‌ های اصلی آداپتورهای سوئیچینگ

عیب‌ های اصلی آداپتورهای سوئیچینگ

در قسمت‌های قبل متوجه شدید که یکی از پرکاربردترین مدل در انواع آداپتور، منبع تغذیه سوئیچینگ است. به‌ علاوه، اطلاعات کلیدی درباره ویژگی‌های اصلی آن به دست آوردید. حالا می‌خواهیم بر معرفی معایب اصلی این دستگاه متمرکز شویم. آگاهی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد و معایب یک آداپتور در کنار هم به خرید هدفمند و آگاهانه کمک می‌کند.

آداپتورهای سوئیچینگ به دلیل اینکه پیچیدگی‌های زیادی دارند امکان تداخل الکترومغناطیسی در آن‌ها بالاتر است. مهمتر از همه امکان تولید موج‌های کوچک در فرکانس و هارمونیک نیز در این دستگاه وجود دارد. هنگام خرید توجه داشته باشید اگر قیمت آداپتور سوئیچینگ پایین است مطمئنا کیفیت و توان خروجی آن بسیار کم خواهد بود.

ایجاد نویز و موج‌های کوچک در فرکانس سبب رسوخ نویز به داخل شبکه برق و ایجاد تداخل با سایر وسایل برقی می‌شود. باید بدانید که در آداپتورهای سوئیچینگ از هیچ قسمتی برای تصحیح ضریب توان استفاده نشده؛ بنابراین، امکان تولید امواج هارمونیک در این منبع تغذیه در مقایسه با سایر انواع آداپتور بالاتر است. ایجاد سر و صدا و داغ شدن دستگاه نیز دو عیب دیگر این نوع منبع تغذیه به حساب می‌آید.

هنگام خرید انواع آداپتور باید به چه مواردی دقت کرد!

هنگام خرید انواع آداپتور باید به چه مواردی دقت کرد!

برای اینکه بتوانید از میان انواع آداپتور مدل مناسب را انتخاب کنید، در گام اول باید به شدت جریان و ولتاژ خروجی آن توجه داشته باشید. فراموش نکنید که انتخاب ولتاژ خروجی بر اساس کاربرد آداپتور انجام می‌شود. برای مثال، اگر از آداپتور به‌ عنوان شاژر استفاده می‌کنید باید بر خرید مدل‌هایی با ولتاژ بین 5 تا 24 ولت متمرکز شوید.

اما، برای راه‌اندازی تجهیزات آزمایشگاهی ولتاژ خروجی باید 24 ولت باشد. از آنجا که دستگاه‌های برقی مختلف برای راه‌اندازی به شدت جریان مختلفی نیاز دارید، هنگام خرید آداپتور به این مورد توجه داشته باشید که میزان آمپر دستگاه با شدت جریان موردنیاز وسیله برقی مساوی باشد.

یکی دیگر از عواملی که هنگام خرید انواع آداپتور ضروری است اندازه و مدل فیش آداپتور است. به احتمال زیاد فیش‌های موردنیاز برای وسایل مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و دارای اندازه‌های مختلفی هستند. در اغلب موارد استانداردی خاص برای فیش وسایل برقی وجود دارد. با این حال، ممکن است برخی از وسایل دارای یک ورودی مادگی باشند که از نظر اندازه بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از حالت استاندارد باشد. پس هنگام خرید به این مورد توجه داشته باشید تا بتوانید از آداپتور برای وسیله برقی خود استفاده کنید.

مدارها و قطعات الکترونیکی یکی دیگر از مواردی هستند که هنگام انتخاب و خرید انواع آداپتور بسیار مهم هستند. همانطور که گفتیم وظیفه اصلی آداپتورها این است که جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل کنند به همین دلیل باید مبدل‌های لازم برای تبدیل جریان در آن‌ها وجود داشته باشد. مهم‌ترین قطعاتی که برای عملکرد مطلوب یک منبع تغذیه ضروری هستند عبارتند از: ترانسفورماتور برای تبدیل ولتاژهای بالا به ولتاژ مناسب برای وسایل برقی، مبدل برای تبدیل جریان متناوب به جریان پایدار و مستقیم، تبدیل‌کننده جریان و کنترل‌کننده جریان الکتریکی.

سخن پایانی

برای اینکه وسایل برقی شما عملکرد مطلوبی داشته و از کارایی بالایی برخوردار باشند به جریان و ولتاژ مناسب نیاز دارند. آداپتور ابزار اصلی است که در تامین جریان مناسب برای وسایل الکتریکی مختلف به شما کمک می‌کند. تنوع محصولات الکتریکی سبب شده که هر یک از آن‌ها به ولتاژ مختلفی برای کارکرد نیاز داشته باشند. این نیاز ضرورت تولید و عرضه انواع آداپتور را بیشتر می‌کند. برای اینکه بتوانید از وسایل برقی مختلف به ‌راحتی استفاده کنید شناخت آداپتورها و عملکرد آن‌ها ضروری است.

برای خرید آداپتور و مشاهده انواع آن می توانید از فروشگاه ما دیدن کنید.

کلیدواژه : آداپتور
webadmin
ارسال دیدگاه