مزایا و معایب اینورترها

مزایا و معایب اینورترها

مزایا و معایب اینورترها موضوعی است که با افزایش علاقه به انرژی‌های تجدیدپذیر در سراسر جهان، در چند دهه گذشته به طور پیوسته مورد علاقه مردم بوده است تا مالکان خانه‌ها را قادر سازد که بیشترین انرژی را از سیستم‌های فتوولتائیک خود دریافت کنند. در ادامه قصد داریم به مزایا و معایب استفاده از انواع اینورتر رشته‌ای و میکرو اینورتر بپردازیم.

مزایا و معایب استفاده از اینورترهای رشته‌ای و میکرو اینورترها

می‌دانیم که اینورترها می‌توانند برق مستقیم را به برق متناوب با ولتاژ بالاتر یا هم تراز با برق شهری تبدیل کنند. از این جریان الکتریکی برای لوازم برقی استفاده می‌شود و همچنین در باتری‌ها و پنل‌های خورشیدی نیز کاربرد دارد. یک اینورتر رشته‌ای که به عنوان اینورتر مرکزی نیز شناخته می‌شود، معمولاً یک اینورتر مستقل است که در نزدیکی پنل خدمات اصلی و کنتور برق نصب می‌شود. معمولاً تنها یک اینورتر، یا شاید دو اینورتر، در هر تأسیسات خورشیدی مسکونی وجود دارد. این موضوع به اندازه کلی سیستم انرژی خورشیدی بستگی دارد.

مزایای اینورترهای رشته‌ای

مزایای اینورترهای رشته‌ای

برای اطلاع بیشتر خوانندگان در ادامه بحث مزایای اینورتر‌های رشته‌ای را شرح می‌دهیم.

عیب‌یابی آسان

یکی از مزیت‌های برجسته این وسایل سهولت عیب‌یابی و تعمیر آن‌ها است. اینورترهای رشته‌ای ساختار پیچیده‌ای ندارند و در صورت بروز هرگونه نقص در عملکرد آن‌ها به سادگی عیب‌یابی و تعمیر می‌شوند.

حداقل هزینه ممکن

اگر می‌خواهید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید، اینورترهای رشته‌ای انتخاب مناسبی هستند. آن‌ها برای شما هزینه چندانی ندارند و در عین عملکرد مفید می‌توانند در کاهش بحث‌های مالی مؤثر واقع شوند.

کاهش احتمال خرابی سیم‌کشی

موردی که می‌تواند جزو مزایا و معایب استفاده از اینورتر محسوب شود احتمال کم خرابی آن به خصوص در بخش سیم‌کشی است. این نوع از اینورترها به ندرت خراب شده و به تعمیرات نیاز پیدا می‌کنند.

نگهداری نسبتاً ساده

شما برای نگهداری اینورترهای رشته‌ای به تجهیزات خاصی نیاز ندارید و همین موضوع سبب محبوبیت آن‌ها شده است.

عملکرد عالی بدون سایه

به لیست مزایا و معایب استفاده از اینورتر عملکرد باکیفیت آن را نیز اضافه کنید. اینورتر در کنار همه این مزایا می‌تواند به خوبی کار کرده و انرژی موردنیاز را برای شما تأمین کند.

معایب اینورترهای رشته‌ای

ویژگی‌هایی هستند که برای مشتریان اینورترهای رشته‌ای چندان جالب و موردپسند نیست. قصد داریم لیست مزایا و معایب استفاده از اینورتر را گسترده‌تر کرده و از برخی ناکارآمدی‌های آن نیز صحبت کنیم.

  • اگر پانل در اینورتر آسیب ببیند یا بخشی از آن تاریک شود، تولید کلی انرژی کاهش می‌یابد.
  • امکان کنترل هر پانل به صورت جداگانه وجود ندارد.
  • توسعه سیستم در اینورترها دشوار است.
  • این مدل‌ها طول عمر نسبتاً کوتاه‌تری نسبت به انواع دیگر دارند.

معرفی میکرو اینورترها

معرفی میکرو اینورترها

میکرو اینورترها همان عملکرد اصلی اینورترهای رشته‌ای را انجام می‌دهند؛ با این تفاوت که زیر هر پنل خورشیدی روی سقف نصب می‌شوند. هر یک از این میکرو اینورترها به اندازه یک روتر اینترنت هستند.

مزایای میکرو اینورترها

مزایا و معایب استفاده از اینورتر به خصوص انواع میکروی آن عبارت‌اند از:

  • امکان نظارت فردی بر میکرو اینورترها وجود دارد.
  • گسترش سیستم ساده‌تر و ارزان‌تر از نصب یک اینورتر مرکزی دوم است.
  • میکرو اینورترها عملکرد خوبی برای سقف‌هایی که صفحات خورشیدی دارند ارائه می‌کند.
  • طول عمر نسبتاً طولانی‌تر این مدل یکی دیگر از مزایای آن‌ها است. شما با خرید میکرو اینورترها می‌توانید معمولاً 25 سال ضمانت از تامین کنندگان مختلف آن دریافت کنید.

معایب میکرو اینورترها  

اکنون به این ویژگی‌های دیگر میکرو اینورترها دقت کنید که عبارت‌اند از:

  • هزینه اولیه بالاتر و قیمت نسبتاً بیشتری نسبت به اینورترهای رشته‌ای دارند.
  • تعمیر و نگهداری از آن‌ها کمی مشکل است؛ زیرا در یک پنل خورشیدی نصب می‌شوند.
  • در صورت نصب روی پشت‌بام، تمامی اینورترها به صورت یک پنل نصب می‌شوند؛ بنابراین فلزات گران‌قیمت زیادی روی سقف تعبیه شده می‌شوند که ممکن است در هنگام رعد و برق یا طوفان باعث ایجاد خطر یا حادثه شوند.
  • در صورت خرابی عایق، اینورتر کار نمی‌کند.

در نهایت، بهترین اینورتر برای هر منظوری تا حد زیادی به شکل سقف، اندازه، درختان مجاور، میزان توان مورد نیاز و بودجه شما بستگی دارد.

مزایا و معایب استفاده از اینورترهای جوشکاری

اینورترهای جوشکاری دستگاه‌های جوشکاری فوق مدرنی هستند که هر سال تقاضا برای آنها افزایش می‌یابد. این جایگزینی ترانسفورماتورها و ژنراتورهای معمولی به دلیل مزایای ملموس اینورترها است. مزیت اصلی اینورتر اندازه و وزن کم آن است. برای تبدیل جریان جوش به 160 آمپر در چنین دستگاهی، ترانسفورماتور حدود 260 گرم کافی است؛ در صورتی که دستگاه های جوشکاری معمولی با چنین توانی بیش از 18 کیلوگرم هستند. از دیگر مزایای اینورترهای جوشکاری نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از الکترودهای AC و DC برای جوشکاری
  • جریان جوش قابل تنظیم در محدوده چشمگیر
  • ارائه عملکردهای حفاظت از شروع گرم و اتصال کوتاه
  • وزن سبک و ابعاد کوچک

اما در کنار این مزایا، اینورتر جوشکاری معایبی نیز دارد:

  • عدم امکان یا شکنندگی عملکرد در شرایط سخت عملیاتی، به ویژه دستگاه‌های خانگی به‌عنوان‌مثال، با غلظت بالای گردوغبار یا براده‌های فلزی
  • حساسیت بالا به تأثیرات مکانیکی مانند شوک، لرزش و غیره
  • حساسیت به دمای محیط؛بنابراین جوشکاری با اینورتر در دماهای زیر صفر تنها در صورتی امکان‌پذیر است که سازنده چنین امکانی را برای آن ارائه کرده باشد.
  • هزینه‌های بالای اینورترهای جوشکاری
  • عدم دستیابی به جریان موردنیاز
  • کاهش منابع خازن‌های الکترولیتی
  • بدتر شدن عملکرد فن
  • بهینه نبودن عملکرد اینورترهای جوشکاری در دمای زیر صفر

مزایا و معایب اینورترهای رشته‌ای

مزایا و معایب اینورترهای رشته‌ای

این نوع پنل خورشیدی به صورت رشته‌ای ساخته می‌شود و رشته‌های زیادی به یک اینورتر متصل می‌شوند. هر رشته دارای برق DC است که به برق AC تبدیل شده و استفاده می‌شود.  این اینورترها برای تأسیساتی که در آنها پانل‌ها در یک صفحه قرار می‌گیرند مناسب‌تر هستند. اینورترهای رشته‌ای را می‌توان با بهینه‌سازهای قدرت نیز استفاده کرد؛ زیرا آنها الکترونیک قدرت در سطح ماژول هستند. تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی از بهینه‌سازهای برق در دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند و آنها را به عنوان یک راه‌حل به نام ماژول هوشمند برای ساده‌سازی نصب می‌فروشند. بهینه‌سازهای قدرت مانند میکرو اینورترها مزایای زیادی دارند که از جمله آن‌ها هزینه‌های کم است.

مزایا و معایب استفاده از اینورترهای مرکزی

اینورترهای مرکزی به عنوان اینورترهای رشته‌ای طبقه‌بندی می‌شوند؛ اما بزرگ‌تر هستند و رشته‌های اضافی پانل‌های خورشیدی را پشتیبانی می‌کنند. به جای ارسال مستقیم رشته‌ها به اینورتر، رشته‌ها در یک جعبه ترکیب‌کننده مشترک ترکیب می‌شوند تا برق DC به اینورتر میانی جریان یابد؛ یعنی جایی که به برق AC تبدیل می‌شوند. این اینورترها به اجزای اتصال نیاز ندارند؛ اما برای آن‌ها یک پد و همچنین یک واحد ترکیب‌کننده لازم است. همچنین آن‌ها از مگاوات تا صدها کیلووات متغیر هستند و می‌توانند تا 500 کیلووات را برای هر منطقه تحمل کنند. اینورترهای مرکزی در خانه ها استفاده نمی شوند؛ اما معمولا برای تاسیسات تجاری بزرگ و نیروگاه‌های خورشیدی کاربرد دارند.

مزایا و معایب استفاده از میکرو اینورترها

این اینورترها هم برای مقاصد تجاری و هم مسکونی انتخاب خوبی هستند. مانند بهینه‌سازهای قدرت، اینها نیز الکترونیکی در سطح ماژول هستند؛ زیرا هر پانل دارای یک اینورتر نصب شده است. میکرو اینورترها دقیقاً در پنل برق را از AC به DC تغییر می‌دهند؛ بنابراین نیازی به اینورتر رشته‌ای ندارند. علاوه بر این، به دلیل تبدیل سطح پانل، اگر عملکرد پانل خاکستری باشد، پنل‌های باقیمانده قابل مشاهده نخواهند بود. این اینورترها عملکرد هر پانل جداگانه را کنترل می‌کنند؛ در حالی که اینورترهای رشته‌ای عملکرد هر رشته را نشان می‌دهند تا اینورترها هنگام نصب مؤثر باشند. استفاده از این نوع از اینورترها مزایای زیادی دارد؛ زیرا هر پنل خورشیدی را به طور مستقل بهینه می‌کند و انرژی بیشتری را منتقل می‌کند.

مزایا و معایب استفاده از اینورتر با باتری

تعداد اینورترهای باطری روزبه‌روز در حال افزایش است. آنها یک طرفه هستند و شامل یک اینورتر و یک شارژر می‌شوند. این اینورترها مطابق با طراحی و رتبه‌بندی UL خود به صورت شبکه متصل، آنلاین و مستقل هستند. مزیت اصلی این است که آنها بدون وقفه حتی تحت شرایط بحرانی سخت عملکرد فوق‌العاده‌ای در شبکه دارند. در تمام موارد، این اینورترها قدرت بین شبکه و آرایه را در حین شارژ شدن باتری‌ها کنترل کرده و سلامت باتری‌ها را تنظیم می‌کنند.

مزایا و معایب استفاده از اینورتر هیبریدی

این اینورتر به عنوان یک اینورتر چندحالته نیز شناخته می‌شود و به شما امکان می‌دهد باتری‌ها را به یک سیستم انرژی خورشیدی متصل کنید. باتری را با استفاده از روشی به نام کوپلینگ DC متصل می‌کند. الکترونیک شارژ و دشارژ باتری را کنترل می‌کند؛ بنابراین انتخاب این اینورترها نمی‌تواند تصمیم خیلی خوبی باشد.

مزایا و معایب استفاده از اینورتر خورشیدی

در حقیقت این نوع از اینورترها ویژگی‌های مثبت زیادی دارند. از مزایای اصلی اینورتر خورشیدی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • انرژی خورشیدی اثر گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد.
  • با استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌توانیم با کاهش قبض برق در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنیم.
  • اینورتر خورشیدی برای تبدیل DC به AC استفاده می‌شود و منبع انرژی قابل اعتمادی است.
  • این اینورترها با کاهش نیازهای انرژی، مشاغل کوچک را توانمند می‌کنند.
  • این ها دستگاه‌ها چندمنظوره هستند؛ زیرا از قبل برای تبدیل DC به AC برنامه‌ریزی‌شده‌اند که به مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی کمک می‌کند.
  • از دیگر مزایا و معایب استفاده از اینورترهای خورشیدی به راه‌اندازی آسان و معقول‌تر در مقایسه با ژنراتورها اشاره می‌کنیم.
  • تعمیر و نگهداری اینورتر خورشیدی آسان است؛ زیرا آنها حتی با تعمیر و نگهداری معمولی به خوبی کار می‌کنند.

حالا بهتر است به معایب اصلی اینورتر خورشیدی توجه کنید که عبارت‌اند از:

  • چنین اینورترهایی گران هستند.
  • نور خورشید برای تولید برق کافی ضروری است و در صورت نبود آن عملکرد اینورترها متوقف می‌شود.
  • آن‌ها نیاز به فضای زیادی برای نصب دارد.
  • عملکرد شبانه اینورترهای خورشیدی به یک باتری نیاز دارد تا بتوانند برق کافی برای استفاده خانگی، تجاری و غیره را تأمین کنند.

سؤالات متداول

  1. اینورتر خورشیدی چقدر باید کار کند؟

عمر مفید اینورتر خورشیدی 10 تا 20 سال است.

  1. پنل های خورشیدی AC هستند یا DC ؟

پنل‌های خورشیدی جریان مستقیم تولید می‌کنند.

  1. بهترین راه برای تمیز کردن پنل های خورشیدی چیست؟

بهترین راه برای تمیز کردن پنل‌های خورشیدی استفاده از یک لوله و یک سطل آب صابون است.

سخن پایانی

اینورتر خورشیدی  یک وسیله الکتریکی است که برای تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب استفاده می‌شود. بسیاری از افراد هستند که از این وسیله‌ها استفاده می‌کنند و ترجیح می‌دهند قبل از خرید اطلاعاتی در مورد هر کدام از اینورترها به دست بیاورند. مطلبی که ملاحظه کردید به مزایا و معایب استفاده از اینورترهای مختلف می‌پردازد.

کلیدواژه : اینورتر
webadmin
ارسال دیدگاه